Oklahoma City’deki Oklahoma Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp doçenti olan Stavros Stavrakis liderliğindeki Oklahoma Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi Kalp Ritmi Enstitüsü’nden bir araştırma grubu, sessiz AF taramasının mobil cihazlarla yapıldığını bildirdi. EKG teknolojisi kliniklerde uygulanabilir ve normal bakımdan daha fazla AF tespit ettiği belirtildi. 

Araştırma kapsamında, Oklahoma’daki bir kabile sağlık sisteminden en az 50 yaşında (ortalama yaş, 61 yıl; %62 kadın) AF öyküsü olmayan 2.323 katılımcı analiz edildi. Klinikte tablet veya akıllı telefon ile eşleştirilmiş bir mobil cihaz kullanılarak tek kanallı EKG verilenler, aynı anda görülen ancak tarama yapılmayanlarla karşılaştırıldı.

Stavrakis, Healio’ya verdiği demeçte şöyle belirtti: “Bu, inmeyi azalttığı gösterilen kan sulandırıcıların uygun şekilde başlatılmasına yol açar. Amerikan Kızılderili yetişkinleri, diğer yerli popülasyonlar gibi, Amerikan yerlisi olmayan popülasyonlara kıyasla daha genç yaşta atriyal fibrilasyon geliştirir. Bu uygulaması kolay yaklaşım, tarihsel olarak daha büyük sağlık eşitsizliklerine katlanmış çok sayıda Amerikalı Kızılderili yetişkin arasında sağlık sonuçlarını iyileştirme potansiyeline sahiptir.”

Daha Fazlası için bize ulaşın

EmoCardio Hasta Takip Sistemi

Bizi Sosyal Medyada Takip edin

© Copyright Emoda Yazılım 2022

Bütün hakları saklıdır ®